Сремсколигаш из Попинаца дочекао је јуче Слободу из Доњег Товарника, члана Војвођанске лиге – Југ, у првој пријатељској припремној утакмици пред почетак другог дела сезоне. Два највише рангирана клуба из пећиначке општине одиграли су занимљиву утакмицу са много темпа, а очигледно је било да су фудбалери били жељни терена.

У првом полувремену, зонаш из Доњег Товарника је пропустио неколико изгледних прилика – статива Вукотића у 7. минуту; Димитрић пар минута касније шутира у голмана Напретка, а виђен је и леп шут Ђорђевића у 27. минуту. Ипак, последњу прилику у првих 45 минута имао је Напредак – Савковић је шутирао поред леве стативе гола Шивољицког. Утакмица је решена у првих петнаестак минута наставка – у 48. минуту Мандић проиграва проиграва Ђорђевића на десној страни. Уследио је центаршут, голман Николић кратко одбија, али само до Ђорића, који доводи Слободу у вођство. Коначан резултат поставио је Вукотић у 48. минуту – одбијену лопту Николића, Вукотић је рутински послао у мрежу. Коначан резултат Напредак – Слобода 0:2 (0:0)

Наигралишту у Попинцима судио је Немања Деспотовић из Огара који је поделио 3 жута картона.

НАПРЕДАК: Д. Николић, Радуловић, Кочијашевић, Миросављевић, Ружичић, Сремац, Пољак, Тодоровић, Савковић, Ћалић, Мркајић. Играли су још: Стојановић, Опачић, Евђенић, Н. Јовановић, М. Јовановић, Пувалић, Ђурић, Вукин, Нинковић, Чубрило и Живић.

СЛОБОДА: Шивољицки, А. Симић, Лазаревић, Нинић, Кубуровић, Мићич, Драгојевић, Ђорђевић, Ђорић, Димитрић, Вукотић. Играли су још: Шљукић, Ђуричић, Мандић, С. Симић, Ћулум и Шипка.