Синоћ је на теренима Основне школе „Слободан Бајић Паја“ у Пећинцима почео Међусеоски фубдалски турнир Општине Пећинци. Организатор спортског надметања које се одржава другу годину заредом је Светосавска омладинска заједница Архијерејског намесништва пећиначког (СОЗ), у сарадњи са Спортским савезом „Развој спортова“, а под покровитељством Општине Пећинци.

Турнир су отворили архијерејски намесник пећиначки протонамесник Бојан Мијановић, секретар Спортског савеза „Развој спортова“ Милан Ђокић и председница Светосавске омладинске заједнице Драгана Најић.

Отац Бојан Мијановић је истакао да је основна идеја организовања Међусеоског турнира, да се омладина из свих 15 насеља пећиначке општине и архијерејског намесништва пећиначког окупља, уједињује и дружи, а да се кроз то дружење спроведе и хуманитарна акција.

„Ове године играмо за двојицу наших парохијана – Петра Васића и Душана Радојчића, а наша омладина показује да кроз прави вид дружења, спорта, вере, љубави и традиције може да покаже и своју хуману страну. Када се ујединимо и када једни другима помажемо онда то свакако буде на корист свих нас. Омладина се ангажовала у организацији Турнира, а помогли су и Општина Пећинци и црквене општине нашег намесништва и Спортски савез „Развој спортова“. На тај начин, сви заједно чинимо једно велико дело“ – рекао је Мијановић и нагласио да младе учи да поред тога што се такмиче да једни од других буду бољи у спорту, морају да се такмиче и да једни од других буду бољи људи, јер, како је рекао, што више добра чинимо, то ћемо више добра и добити.

Спортски савез је пре почетка турнира стару расвету на теренима заменио новом лед расветом, а финансирао је и набавку маркера, лопти, мрежа за голове, воде за учеснике, као и постављање заштитиних мрежа иза голова.

„Обезбедили смо и озвучење и адекватне судије, а све то захваљујући великом разумевању пећиначке локалне самоуправе, која по ко зна који пут показује да јако добро разуме колико је значајно да се млади баве спортом. „Развој спортова“ је захваљујући подршци Општине Пећинци у могућности да редовно улаже у одржавање и унапређење спортских терена, како би деца и млади из наше општине имали што боље услове за бављење спортом“ – изјавио је Ђокић и додао да је постављање нове лед расвете у плану и на другим спортским теренима у општини, јер се на тај начин стварају бољи услови за играње, а уједно се постиже и значајна уштеда у утрошеној енергији.

Међусеоски турнир је ове године године окупио 16 екипа – свако насеље представља по једна екипа, а шеснаеста екипа наступа као СОЗ ветерани и окупила је играче из целе општине, рекла нам је председница ове организације Драгана Најић.

„Турнир ће трајати шет дана, а играће се шест утамица по вечери у групном делу такмичења и по четири утакмице у полуфиналном и финалном делу такмичења“ – најавила је Најић.

Полуфиналне и финалне утакмице биће одигране у недељу, 23. јула.