Завршен је зимски одмор и за попиначки Напредак. Првој прозивци управе клуба и тренера Чеде Гужвића одазвао се практично комплетан играчки кадар. Након првог дела сезоне, Напредак је на вицешампионској позицији у Сремској лиги са 39 освојена бода, три мање од тренутног лидера Радничког из Шида, што је подстакло управу клуба да током паузе не мирује.

Играчки кадар је појачан, а по речима спортског директора Бошка Петровића нови играчи су Марко Миросављевић (Јединство, Стара Пазова), Миодраг Сремац (Митрос, Сремска Митровица), Милош Радуловић (Хајдук, Дивош) и Немања Мркајић (Хајдук 1932, Шимановци).

„Појачали смо све линије, али то није све. Такође, максимално ћемо појачати и рад са најмлађим фудбалерима, јер је то прави и једини пут ако желимо да будемо успешан клуб. Уосталом, од добро организоване „Омладинске школе“ највећу корист може имати управо сениорска екипа“ – изјавио је Петровић.

Он, такође, додаје да је о клубу као једном од најстаријих фудбалских клубова у Срему (основан је 1920. године) снимљен документарни филм.

„Филм је снимљен из три дела, под називом „Век љубави“. Нажалост, премијеру и само приказивање нисмо могли организовати онако како смо замислили звог тренутне епидемиолошке ситуације. Када се све стабилизује, обележићемо годишњицу онако како доликује“ – рекао је Петровић.

Од првог тренинга је почело жестоко. Како нам је рекао тренер Чеда Гужвић, до првог пролећног кола фудбалери Напретка имаће двадесетак утакмица и десет контролних утакмица.

„Имаћемо недељно 4-5 тренинга, а сваке суботе и недеље играћемо контролне утакмица. Ривали ће бити: 31. јануара, Слобода из Доњег Товарника; 6. фебруара, Партизан из Витојеваца; 7. фебруара, Фрушкогорац из Крчедина; 13. фебруара, БСК из Батајнице; 14. фебруара, Хајдук 1932 из Шимановаца; 20. фебруара, Будућност из Салаша Ноћајског; 21. фебруара, Сремац из Деча; 27. фебруара, Миљаковац из Београда и 28. фебруара, Јединство из Руменке. Извукли смо поуке из првог дела сезоне, што значи да ћемо појачати рад бар за 40 одсто и подићи га на што виши ниво. Верујемо да ће све то бити довољно, да уз појачани играчки кадар, дођемо до коначног циља – Војвођанске лиге“ – казао је Гужвић.

Марко Василић је један од искуснијих фудбалера, који је оставио велики траг у Напретку, а по његовим речима након двомесечне паузе фудбалери су једва дочекали да изађу на терен.

„Жеља је велика, што се данас видело по одзиву играча. Мало ко се може похвалити да има трећину такозваног „бонус играча“. Уз нас, искусније фудбалере, може се направити добра основа за понављане, у најмању руку, резултата као и јесенас. С обзиром на новоангажоване играче, игра се може подићи и на много виши ниво“ – сматра Василић.