Сремсколигаш из Попинаца ових дана је започео са припремама за нову сезону. У одсуству шефа стручног штаба Николе Цветичанина, прозивку су извршили његови помоћници Дарко Шућин и Слободан Марковић.

На добро припремљеном терену први тренинг је одрадило петнаестак фудбалера. Тренери су наметнули од старта жесток темпо, а Дарко Шућин каже да су кренули раније у односу на већину клубова како би искористили време да комплетирају екипу. Од наредне недеље, каже, стартују пуним темпом.

„Тренираћемо на нашем стадиону, где су нам одлични услови за рад. До првог јесењег кола имаћемо седам провера; 10. јул, Борац (Прогар) – Напредак; 17. јул, Слобода (Доњи Товарник) – Напредак; 23. јул, Полет (Никинци) – Напредак; 24. јул, Напредак – Хајдук (Вишњићево); 26. јул, ветерани Напретка – први тим; 30. јул, Будућност (Салаш Ночајски) – Напредак; 31. јул, Напредак – Славија (Нови Сад) и 7. август, Напредак – Јединство (Руменка)“ – рекао нам је Шућин.

Током летње паузе, челници клуба су били врло активни, а по речима Зорана Кокановића, председника клуба, успели су да задрже играче који су изнели претходну сезону.

„За сада имамо неколико нових момака: Игор Николић и Марко Спишић из БСК-Батајница, као и Немања Шошкић, из Борца (Сакуле). Поставили смо испред себе високе циљеве, а то су нека од прва три места. Наравно, биће тешко, јер ће лига бити изузетно јака. Ту је Будућност из Салаша Ноћајског, а у конкуренцији су и нови сремсколигаши: Срем из Сремских Михаљеваца и Шумар из Огара. У сваком случају, извукли смо све поуке из претходне сезоне. Нажалост, имали смо пехова и није могло све да иде како се замисли. Богатији смо за нова ускуства. Спремни смо да направимо нешто више“ – казао је Кокановић.