Млади пећиначки кошаркаши Срем Баскета вратили су се са деветодневних припрема у Буковичкој Бањи.

Тренер Живко Мисирача веома је задовољан како су припреме протекле, али и условима за тренинг у Бањи.

„Ово су нам биле једанаесте припреме по реду. У Буковичкој Бањи, код Аранђеловца, имали смо изванредне услове за рад: велика сала и три спољна терена. Моји помоћници и ја радили смо са 42 млада играча: од минибаскет узраста, до млађих пионира и пионира. Са нама су били и вршњаци из КК „Феникс 037“ из Крушевца, те смо припреме одрадили по заједничком програму. Акценат на тренинзима је био на побољшању техничке способности деце, као и на физичкој припреми. Тренирали смо два пута дневно, уз напомену да је рад био прилагођен узасту деце“ – наглашава Мисирача.

Свих девет дана припрема било је пажљиво испланирано, а тренер Мисирача напомиње да је поред тренинга било и забаве за децу, али су ове године изостали излети.

„Устајање је било у 7.00 часова ујутро. Први тренинг је био након доручка у 9.00 часова, ако се радило у сали, или у 9.30 ако је било трчање у парку. После тога је био одлазак на базен, где се боравило 45 минута. Након ручка у 14.00 часова, обавезан је био одмор од 15.00 до 17.00 часова. Вечерњи тренинг је био од 18.00 до 19.30. Након вечере излазак у град и шетња до 20.30, када су сва деца улазила у своје собе и спремала се за спавање. Ванкошаркашке активности су углавном биле сведене на шетмју и играње стоног тениса. Прошле године смо пешачили до Видиковца на Букуљи и обилазили пећину Рисовачу. Ове године, због великих врућина, нисмо желели да децу излажемо додатним напорима“ – изјавио је Мисирача.

Након што су се вратили са припрема, млади пећиначки кошаркаши имаће неколико дана за одмор, да би затим наставили са припремама за наредну сезону. Планирано је, по речима тренера Мисираче, и неколико пријатељских утакмица, као и 11. „Викенд под кошевима“ уколико епидемиолошка ситуација буде дозволила.