Директор млађих категорија Фудбалског савеза Србије Никола Лазетић посетио је 5. децембра Фудбалски клуб “Витез” из Суботишта, где су га дочекали заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, секретар Спортског савеза “Развој спортова” Милан Ђокић, као и тренер Витеза Дејан Кокар.

Заменик Војкић је током разговора са Лазетићем нагласио да пећиначка локална самоуправа заједно са Развојем спортова доста улаже у свих 15 клубова у општини Пећинци, али да је свака подршка добродошла, поготово када су у питању наши прослављени спортисти као што је Лазетић.

“Недавно је фудбалски клуб у Дечу посетио наш прослављени ватерполиста Вања Удовичић, потпредседник ФСС Бранислав Недимовић посетио је клубове у Карловчићу и Попинцима, а сада Никола Лазетић дошао је у Суботиште. Свака та посета била је велики подстрек поготово за младе фудбалере, али и за све који се баве спортом. Ми у локалној самоуправи доста издвајамо за све наше фудбалске клубове – од опреме, преко свих трошкова такмичења, до реконструкција терена у свих 15 насеља и наставићемо и даље тако” – рекао је Војкић.

Никола Лазетић је током посете разговарао и са фудбалерима Витеза, као и младим фудбалерима Слободе из Доњег Товарника, и том приликом уручио донацију у виду спортске опреме.

“Наша донација јесте скромна, али идеја посете је да укажемо на значај да се фудбал игра на свим теренима у Србији, а не само на суперлигашким теренима, али и да се захвалим људима из локалних самоуправа и нашој држави пре свега, зато што држава издваја средства из буџета и помаже да ти клубови опстану. У прилици сам да посетим клубове који постоје преко сто година, а суштина је да се помогне сваком селу које има терен да опстане јер је јако битно да деца имају могућност да се баве спортом и сањају своје снове” – изјавио је Лазетић.

Фудбалски клуб Витез пре четири године прославио је 100 година постојања, и један је од клубова у пећиначкој општини са дугом традицијом, а тренер Кокар истиче да, иако пећиначки Спортски савез подједнако помаже све клубове, велика помоћ стиже и од Општине Пећинци. Он додаје да до сада нису имали млађе категорије, али и да ће од ове године, поред сениорског тима, и најмлађи моћи да уче своје прве фудбалске кораке у Витезу.