Оживело је игралиште Шумара из Огара. Вицешампион Међуопштинске лиге Срем – Исток (шест бодова заостатка за Сремом из Сремских Михаљеваца) одрадио је први тренинг. Новопостављеном тренеру Горану Мићићу одазвало се петнаестак фудбалера, уз напомену да је оправдано било одсутно 5-6 играча.

Пред тренером Мићићем је огроман изазов: доказивање у новој средини. Отежавајућа околност је да Шумар има велике амбиције.

„Пред нама је два месеца рада“ – каже Мићић – „С обзиром на велике амбиције, потрудићемо се да их на најбољи начин искористимо. Олакшавајућа околност је та да је Огар фудбалска средина са богатом традицијом. На први поглед, имамо екипу с прилично младим играчима жељним доказивања. Предност Срема је поприлична, али не и недостижна. У најгорем случају, постоји и могућност да кроз утакмице баража искористимо могућпост да изборимо пласман у Сремску лигу. Прве две недеље радићемо такозвану базу на нашем терену, у вечерњем термину. Такав рад нам омогућава осветљено игралиште у Огару. Користићемо и спорску халу у Доњем Товарнику. Потом следе контролне утакмице и рад на тактици, како бисмо направили наш, препознатљив стил игре.“

Зимски прелазни рок челници Шумара искористили су да освеже и појачају играчки кадар. Нови играчи су Бојан Караклајић (Полет, Нови Карловци), Никола Лончар (КМФ Црвена звезда, Београд), Петар Млађеновић (Партизан, Витојевци), Бошко Игњатовић (Граничар, Обреж) и Марко Марјановић (Сремац, Добринци). Клуб су напустили: Александар Игњатовић и Стефан и Лазар Симић.