Прве тренинге пред почетак такмичарске 2022/2023. године за Међуопштинску лигу Срем – група Исток одрађују и фудбалери шимановачког Хајдука 1932.

Шеф стручног штаба Небојша Јовановић и његов помоћник Анђелко Радивојевић – Ђекара препознатљиви су у фудбалској јавности по специфичном систему рада и од њега не одустају, а по речима Јовановића, на зимској паузи пристигло је неколико нових фудбалера.

„У бившим клубовима нису имали задовољавајући тренажни процес и практично су играли само недељом утакмице. Код нас су пролетос радили како треба и ми можемо с њима само наставити рад, уз неке корекције. До првог јесењег кола имаћемо четири тренинга недељно, што мислимо да је сасвим довољно, те ћемо лагано ући у ново првенство. Што се тиче промене у играчком кадру, за први тим конкурисаће: Филип Ковачевић (Будућност, Добановци), Милош Стојчев (Сремац, Деч) и Марко Митровић (Сремац, Добринци). Да ли ће то бити појачања, видећемо кроз контролне утакмице и ситуације када буде потреба да се преузме одговорност“ – рекао је тренер Јовановић, и додао да је прелазни рок дуг, те да ће, ако се укаже прилика за новим играчима, покушати да реагују на прави начин који је у интересу шимановачког клуба.