Јуче су се први пут званично окупили и шахисти у Дечу. Истоимени клуб је прошле године, као шампион Међуопштинске лиге, стекао право да се у 2021. години такмичи у Војвођанској лиги – група Срем.

По свему судећи, амбиције љубитеља древне игре у овом месту су много веће, јер су, по речима Немање Дудука члана управе ШК Деч, у протеклој сезони доста појачани дошли до коначног циља.

„Ушли смо у виши ранг, али са намером да не будемо епизодисти. Требало би да нас, као нови играчи, представљају: Ранко Суханек, Владимир Класан, Сава Живковић, Саша Јовановић. Можда ће бити још новина. У ШК Деч и даље остају Урош Петаков, Бранислав Паркајић, Дејан Живановић, Лазар Пештерац и Живко Радивојевић. Са овим шахистима верујемо да би били највећи кандидати за прво место и пласман у Другу лигу“ – рекао је Немања и најавио бољу сарадњу са клубовима из пећиначке општине.

„Могуће је да у току прелазног рока неке играче, који су раније играли за нас, пошаљемо на позајмицу у Шимановце. Тако би комшијама на најбољи начин помогли у борби за опстанак“ – додао је Немања.

У ШК Деч се размишља и о раду са најмлађим љубитељима ове древне игре, а по речима Немање Дудука, када се, због тренутне епидемиолошке ситуације, створе услови почиње са радом и Школа шаха за најмлађе.