Јучерашњем тренингу најмлађих Ашањаца у оквиру Школе фудбала на стадиону Фудбалског клуба “Камени”, заједно са председником Савета месне заједнице Ашања Дејаном Ђураћисом, присуствовао је и председник Спортског савеза “Развој спортова” Синиша Ђокић, који је том приликом младим фудбалерима – пионирима и кадетима уручио спортску опрему и лопте.

Након поделе маркера, дресова и лопти, Ђокић је са представницима клуба обишао и радове на игралишту Каменог, где је у току санација ограде, а дотрајале трибине се реновирају.

“Све ово је могуће захваљујући одличној сарадњи Спортског савеза и Фудбалског клуба “Камени” у оквиру које је Развој спортова обезбедио материјал, док су чланови клуба и мештани Ашање блиски клубу својим радом извршили неопходне поправке” – нагласио је Ђокић, и додао да је право задовољство било уручити најмлађим Ашањцима спортску опрему, као и да су њихова радосна и задовољна лица прави подстрек за даљи рад пећиначког Развоја спортова.

После скоро две деценије у Ашањи је пре скоро месец дана поново заживела “Школа фудбала” која тренутно броји око 40 деце узраста од 6 до 14 година, док кадета има око 20. По речима Петра Нанића секретара клуба заинтересоване деце у Ашањи је доста, а након почетка радова на самом терену све је више и позитивне енергије на терену.

“У питању је значајна помоћ од стране Развоја спортова и пећиначке локалне самоуправе. Значи нам много, прво због деце која похађају Школу фудбала, а затим и свих људитеља фудбала у Ашањи и навијача Каменог. Када се заврши, лепе трибине и сређена ограда привућиће и родитеље и публику, што је и наш циљ. Такође, ово је велики дан за наш клуб, јер спортску опрему коју смо добили ми свакако сами не бисмо могли набавити, а по реакцији деце сада на терену и њиховим осмесима можете видети колико су се обрадовали и колико им значи. Све ово заједно, Ашања и ФК “Камени” чекају преко двадесет година. У питању је леп гест Општине Пећинци и Спортског савеза, на чему смо им сви захвални” – изјавио је Нанић.