Протеклог викенда у Спортској хали у Доњем Товарнику, Рукометни клуб “Доњи Срем” организовао је, под покровитељством Спортског савеза “Развој спортова”, трећи турнир у Мини рукомету, који је окупио седам екипа младих рукометаша са територије пећиначке општине.

Како нам је рекла тренер РК “Доњи Срем” Милица Ђурђевић, деца су била подељена у две категорије – прва категорија били су дечаци седмог и осмог, а друга мешовита категорија били су дечаци и девојчице од петог до осмог разреда.

“Играло се по принципу свако са сваким, док су и полазници школе мини рукомета Доњег Срема имали својих десет минута за међусобну борбу. Ова спортска манифестација је замишљена, првенствено, као промоција спорта који покушава да се избори за своје место у нашој општини, а најуспешније смо наградили медаљама и дипломама. Наш рукометни клуб тренутно броји 33 члана, који су подељени у две групе: од петог до осмог разреда и млађе од првог до четвртог разреда. Заинтересованост деце за овај спорт постоји, али морамо да офромимо екипе по узрастима, како би у наредном периоду могли да се укључимо у званична такмичења ”- рекла је Ђурђевић.

У старијој категорији прво место освојила је екипа Балончића из Пећинаца, друго место РК “Дијана” из Обрежа, док је треће место припало екипи Ђаволчићи из Огара.

У мешовитој категорији најсупешнија је била екипа Дијанине девојчице из Обрежа. Друго место припало је екипи Нинџа корњаче из Доњег Товарника, док је греће припало екипи Омладинац из Доњег Товарника. Четврто место заузела је екипа Доњег Срема из Доњег Товарника.