Ученици основних и средње техничке школе из пећиначке општине, који бораве у Херцег Новом на бесплатном летовању, којим су их за постигнуте резултате у учењу и у школском спорту наградили Општина Пећинци и Спортски савез „Развој спортова“, одмор проводе у спортским, културним и забавним садржајима.

Како нам је јавио Милан Ђокић, секретар Развоја спортова, сва деца су добро и здраво, а протекли дани били су испуњени разним садржајима. Најактивнији дан је био петак када су посетили Кућу Иве Андрића, која је пре две године реновирана и отворена за јавност, где је нобеловац живео са супругом и радио неколико година. Ни петак није могао да протекне без спортских дешавања, па су тако пећиначки ученици посетили Звездин караван који је гостовао у Херцег Новом и на тај начин били у прилици да подрже свој омиљени клуб.

Субота је била резервисана за посету тврђави Шпањола, историјски споменик Црне Горе, која се налази изнад Херцег Новог у близини главног аутопута Јадрански пут, док су деца у недељу одмарала на плажи или спортским теренма.

Милан додаје да је за данас или сутра планирано да деца посете и плажу Жањице, а повратак прве групе награђених ученика планиран је за среду 21. јун у вечерњим сатима. Уколико све буде по плану кући би требало да стигну у јутарњим сатима у четвртак 22. јуна.