Фудбал се полако враћа у уобичајене токове. Сезона 2019/2020. је прекинута и као коначна табела узима се она на дан 15. марта, што значи да је шампион тим који је у том тренутку заузимао прво место на табели.

По речима председника Спортског савеза „Развој спортова“ Синише Ђокића, ни један фудбалски клуб са територије општине Пећинци није напустио своју лигу.

„Сви су остали у својим лигама, изузев Каменог из Ашање, који је после првог дела првенства био првак Општинске лиге Пећинци. С обзиром да од тада клубови из те лиге нису одиграли ни једно коло, Камени је шампион и од следеће јесени биће у конкуренцији клубова Међуопштинске лиге Срем – Исток. Слобода из Доњег Товарника је и даље у Војвођанској лиги – Југ, Доњи Срем 2015 из Пећинаца и Напредак из Попинаца су у Сремској лиги, док ће у Међуопштинској лиги – Исток бити Срем из Сремских Михаљеваца, ОФК Брестач, Граничар из Обрежа, Сремац из Деча, Шумар из Огара и Камени из Ашање. Остали клубови су у Општинској лиги Пећинци: Хајдук 1932 из Шимановаца, Купиново, Ловац из Карловчића, Словен из Сибача, Младост 1935 из Прхова и Витез из Суботишта. Како ствари тренутно стоје, баража нема. Чињеница је да без помоћи локалне самуоправе и Спортског савеза, мало клубова би могло да ради. Наставићемо и даље да фудбалске клубове у нашој општини помажемо кроз плаћање котизација за такмичење, лекарских прегледа, службених лица, обезбеђење превоза, одржавања терена. Тренутно је најважније да фудбал све више улази у уобичајене токове, а први су са радом наставили клубови који са најмлађим категоријама раде кроз „Школе фудбала“. За сениорске екипе је још увек рано да започну рад, с обзиром да је почетак наредне сезоне најављен за средину августа“ – истакао је Ђокић.

Ђокић, такође, додаје и да млађе категорије ФК „Слободе“ из Доњег Товатника увелико тренирају.

„Првотимци су за сада слободни. Тек када будемо званично знали за када је планиран почетак првенства ВФЛ – Југ, детаљније ћемо планирати своје активности. Јасно је да ће нам бити приоритет, пре свега да задржимо позицију у средини табеле. Покушаћемо да сачувамо окосницу тима из претходне сезоне, уз 2-3 појачања“ – рекао је Ђокић.