ОФК „Брестач“ фудбалску сезону завршава на првом месту Општинске лиге Пећинци, а као шампиони лиге обезбедили су да се од наредне сезоне такмиче у вишем рангу – Међуопштинској лиги Срем – Исток.

Пехар шампионском тиму је данас уручио секретар Спортског савеза „Развој спортова“ Милан Ђокић, који је честитајући шампионима истакао да је ОФК „Брестач“ доказ да једна млада екипа, потпомогнута са неколико прекаљених искусних играча, може да стигне до шампионске титуле.

„Желим вам да наредне сезоне успешно представљате своје лепо насеље у вишем рангу такмичења и да и тамо постигнете врхунске резултате“ – рекао је Ђокић.

Он је оценио да је протекла сезона била генерално успешна за фудбалске клубове из пећиначке општине и додао да ниједан клуб није испао у нижи ранг тамичења, што јасно говори о квалитету игре.

Председник ОФК „Брестач“ Срђан Срзић каже да је у освајање шампионске титуле уложено много рада и ентузијазма од стране играча и од стране управе клуба.

„Играчи су редовно и вредно тренирали, а ми из управе смо се трудили да им обезбедимо адекватне услове за тренинг и такмичење и ово је резултат заједничких напора. Имамо добру младу екипу и ова екипа је 90 одсто екипе која ће нас наредне сезоне представљати у вишем рангу. Нећемо доводити много играча са стране, већ ћемо у првом тиму створити простор за играче из нашег омладинског тима, који је такође имао успешну сезону, како њихов рад и залагање у омладинском тиму не би били узалудни“ – изјавио је Срзић.

Он је оценио да је за успешан рад клубова на овом нивоу такмичења пресудна подршка Спортског савеза и локалне самоуправе, која није изостала.

„Значајна средства су издвојена да бисмо ми могли да радимо. Спортски савез и Општина Пећинци су нам обезбедили средства и за тренинге и за одлазак на утакмице и за суђење – буквално за све што смо тражили, а ми смо се трудили да будемо реални са захтевима у односу на ранг тамичења у којем учествујемо. Мислим да су и Савез и локална самоуправа препознали да ми овде озбиљно радимо и максимално су нас подржали“ – оценио је Срзић.