Игралиште Фудбалског клуба „Хајдук 1932“ у Шимановцима однедавно осветљавају рефлектори, који омогућавају одржавање и ноћних утакмица.

Милан Ђокић, секретар пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“ подсећа да Савез има велико разумевање за све клубове у нашој општини, и да се труди да свима створи добре услове за тренинге и такмичења.

„Сви клубови у нашој општини принуђени су да због квалитета такмичења, које расте из године у годину, више тренирају, а с обзиром да је наш фудбал још на аматерском нивоу трудимо се да им свима обезбедимо максималне услове како би могли да окупе што већи број играча и у вечерњим сатима. Све то иде у прилог и најмлађима које желимо да афирмишемо и доведемо на фудбалске терене где могу и након школе, посебно током јесени и зиме када су дани краћи, да тренирају“ – изјавио је Ђокић.

У недељу је одиграна и прва пријатељска утакмица под рефлекторима између ФК „Хајдук 1932“ и дугогодишњих спортских пријатеља ФК „Нови Београд“, а резултат је био у корист домаћина 3:1. Како нам је рекао Томислав Ћирковић, председник Хајдука, Шимановчани су већ дужи низ сезона у Међуопштинској лиги, а жеља им је, како каже, да доспеју у виши ранг такмичења.

„Захваљујући Општини Пећинци и Спортском савезу „Развој спортова“, успели смо да са рефлекторима увеликој мери побољшамо услове за тренинге, за ноћне турнире млађих категорија, али и утакмице наших ветерана које у зимском периоду почињу доста касно. Оваква осветљеност је велика ствар за наш клуб, а с обзиром да је осветљен и помоћни терен, имамо максималне услове за рад ноћу. Сада је све на нама, да се сви заједно потрудимо да доспемо у виши ранг такмичења и да привучемо што више младих да се баве фудбалом“ – рекао је Ћирковић.