Фудбалери товарничког ФК „Слобода“ гостовали су у суботу фудбалерима ГФК „Словен“ у Руми. С обзиром да је ово тек прва контролна утакмица за обе екипе, тренери Маслић (ГФК Словен) и Баљак (Слобода) могу бити задовољни приказаном игром својих изабраника.

Очигледно је било да су оба тима били жељни терена, јер је виђен меч са мого ритма. Прва промена резултата догодила се у 35. минуту – Цвијић је добро прихватио једну одбијену лопту, уследио је шут по земљи у небрањени угао гола Крмпића. Резултат је био поравнат у 43. минуту – искусни Јосимов је центрирао из угла, а пред голом домаћина најбоље се снашао Ђуричић, који је матирао Шегавца.

Поред два гола, виђено је више изгледних прилика на обе стране.

Коначан резултат: ГФК Словен – Слобода 1:1 (1:1)

РУМА. Игралиште: ГФК Словен. Гледалаца: 200. Судија: Владимир Блажон (Рума). Стрелци: 1:0 Цвијић у 35, 1:1 Ђуричић у 43. минуту.

ГФК СЛОВЕН: Шегавац, Пармаковић, Маловић, Јовановић, Мандић, Стојисављевић, Живковић, Цвијић, Б. Илић, Јадрић. Играли су још: Симић, Г. Илић, Пузић, Вукмановић, Ћирић и Ступар.

СЛОБОДА: Кромпић, Јошић, Аћимов, Јосимов, Кубуровић, Јаковљевић, Ђуричић, Павловић, Пилиповић, Глишић, Калајџић. Играли су још: Петровић, Лазаревић, Ђорић, Матић, Терзић, Драгојевић, Докић, Милинковић, Милосављевић, Видић и Степановић.