У оквиру првог кола Војвођанске лиге – Југ, у Доњем Товарнику су се састали домаћи фудбалери Слободе и гости из Пећинаца фудбалери Доњег Срема 2015.

Заслужена победа Слободе у општинском дербију. Прву прилику на утакмици имао је домаћин у 6. минуту, када је Пилиповић био у сјајној позицији, у срцу казненог простора гостију, али у одсудном тренутку није успео да исконтролише лопту. Најистуренији фудбалер зонаша из Пећинаца, Кокир у 10. минуту, прима лоту на 18 метара од гола Девића, уследио је шут из окрета, али недовољно прецизан да би донео промену резултата. Вукотић, повратник у екипи из Доњег Товарника у 32. минуту, из непосредне близине уместо мреже, погађа Девића. Лопта се поново одбија до Вукотић: на срећу по госте, његов шут је био непрецизан. Пет-шест минута касније Вукотић је поново у центру пажње. После његовог шута, Девић кратко одбија лопту, прихвата је Павловић и прослеђује у мрежу.

У наставку утакмице гости улазе мало агилније и у 48. минуту Кокир, шутем искоса, покушава нешто више. Пар минута касније, Вукотић надиграва свог директног чувара Омегу, улази у казнени простор, али идеалну прилику не успева да материјализује. Убачена лопте са стране, у 75. минуту, погађа Аћимова пред голом Слободе и замало да изненади Петровића. Коначно, у 87. минуту, Омега у свом казненом простору на непрописан начин зауставља Милинковића, те судија без размишљанја досуђује пенал, који искусни Јосимов претвара у гол за коначних 2:0.

Коначан резултат: Слобода – Доњи Срем 2015 2:0 (1:0)

ДОЊИ ТОВАРНИК. Игралиште: ФК Слобода. Гледалааца: 300. Судија: Немања Бошковић (Салаш Ноћајски) 7. Стрелци: Павловић у 39. и Јосимов у 87. минуту из казненог ударца. Жути картони: Терзић, Ђуричић и Вукотић (Слобода), Рудан, Ђурић и Кокир (Доњи Срем 2015).

СЛОБОДА: Петровић, Глишић, Кубуровић, Јосимов, Терзић ( од 85. Лазаревић), Антић, ( од 61. А. Павловић), Кобиљски, Н Павловић, Ђуричић, Вукотић (од 85. Јошић), Пилиповић од 69. Милинковић).

ДОЊИ СРЕМ 2015: Н. Девић, Рудан (од 57. Ђорђев), Ђурић, (од 64. Аћимов), Вукмановић, Владисављевић, Марковић, Кокир (од 57. Мркела), Јуришић (од 64 Деспинић), Омега, Максимовић, (од 46. Крнета), Л. Девић.