Синоћ је у Доњем Товарнику, под светлошћу рефлектора, одиграна одложена утакмица 1/16 финала Купа ПФС Срем, између Слободе и Железничара из Инђије. У размаку од само петнаестак минута, домаћин је постигао три гола (Матовић у 58, Ђорђевићу 67. и Салкунић у 73. минуту) и тако је на најбољи начин потврдио своју доминацију. Зонаш из пећиначке општине у сваком погледу надиграо сремсколигаша из Инђије и на најбољи начин је најавио дерби утакмицу 9. кола Војвођанске лиге – Југ, Доњи Срем 2015 – Слобода, који се игра 10. октобра на пећиначкој Сувачи.

Слобода – Железничар

3:0 (0:0)

ДОЊИ ТОВАРНИК. Игралиште: ФК Слобода. Судија: Благоје Радић (Ириг). Помоћници: Сржан Кавгић (Сремска Митровица) и Јован Катић (Рума). Делегат: Стевица Веселиновић (Огар). Стрелци: 1:0 Матовић у 58, Ђорђевић у 67. и 3:0 Салкунић у 73. минуту. Жути картони: Петровић и Бојић (Слобода), Дубајић и Ђуричић (Железничар).

СЛОБОДА: Кромпић, Видић, Богићевић (од 53. Мандић), Бојић, Степановић, Салкунић, Петровић (од 53. Стојадиновић), Ђорђевић, Кубуровић, Матовић и Вујасиновић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Благојевић, Нинић, Пећанац (од 46. Ђуричић), Бранковић, Вучковић (од 64. Лукач), Митровић (од 46. Каурин, од 90. Михајловић), Мандић, Плећаш, Ракар, Блануша, Дубајић (од 46. Соколовић).