На пећиначким базенима у понедељак је завршена купалишна сезона, као и бесплатна школа пливања коју су и ове године успешно организовали Базени Пећинци, Спортски савез „Развој спортова“ и пећиначка локална самоуправа. Као и претходних година организатори су за полазнике школе пливања обезбедили свечани завршетак уз доделу диплома које је уручио Томислав Ћирковић директор Јавне установе „Спортски центар“.

Како нам је рекао Ћирковић, захваљујући доброј сарадњи Спортског савеза и пећиначке локалне самоуправе са Базенима Пећинци, и ове године одлични ученици су награђени бесплатним уласком на базене током целе купалишне сезоне, а успешно је завршена и бесплатна школа пливања.

„Због тренутне епидемиолошке ситуације, ове године је било мало теже организовати школу пливања, али нисмо хтели деци да ускратимо могућност да похађају бесплатну школу пливања, поготово што ове године многи од њих нису отишли на летовање. Драго ми је да и ове године имамо мале пливаче спремне да наредне купалишне сезоне самостално запливају“ – изјавио је Ћирковић.

Тридесет најмлађих и оних мало старијих од почетка купалишне сезоне успешно су похађали школу пливања, током које су их обучавали инструктори, уз све мере зашите. Деца су као и претходних година била подељена у две групе – непливачи и пливачи без технике и кондиције, а по речима инструктора Ивана Стојаковића из категорије непливача сва деца су стекла основе и била спремна да на крају сезоне самостално препливају пливачку стазу у базену.

„Ситуација са вирусом корона је утицала на целу купалишну сезону, а уједно и на школу пливања. Сваке године смо имали око сто деце, међутим ове године их је било свега 30. Али, без обзира на целу ситуацију, нама то није сметало јер смо на базенима обезбедили сигурне и безбедне тренинге. Приликом сваког доласка на тренинг деца су прелазила преко дезинфекционе баријере, на тренингу су била физички безбедно одвојена једна од других, у свлачионицама је било истакнуто упозорење да у просторији не може да борави више од 5 људи, простор око базена је редовно дезинфикован и строго се водило рачуна о дистанци и безбедности деце и свих посетилаца базена. Драго ми је да нисмо имали ни једног зараженог на базену и да је купалишна сезона протекла у најбољем реду, као и да су и ове године полазници бесплатне школе пливања безбедно и успешно завршили школу“ – рекао је Стојаковић.

Током трајања бесплатне школе пливања са децом су стрпљиво радили инструктори Иван Стојаковић и Борко Кртић, заједно са асистентом Стефаном Марковићем.