Завршен је јесењи део првенства Међуопштинске лиге Срем – група Исток. На лидерској позицији је Срем из Сремских Михаљеваца са учинком 13 утакмица – 13 победа, уз гол разлику 48:4. Од последњег кола првог дела првенства прошло је довољно времена за сређивање утисака, а председник клуба Лазар Бежановић каже да су у сезону ушли са јасним циљем, а то је напад на Сремску лигу.

„Позвали смо Живка Будимировића, који је пре три деценије, као млад тренер, преузео ондашњи Техноауто Срем. Клуб је тада направио бум, не само у сремском, већи у српском фудбалу. Популарни Буда прихватио наш позив. Много нам је помогао и доста смо научили од њега. Из утакмице у утакмицу смо подизали форму, те је коначан резултат дошао као круна свега. Поред стварања што јачег играчког кадра, акценат у раду је био и на побољшању инфраструктуре. План је да до првог пролећног кола урадимо трибине, поправимо ограду око терена. Око игралишта смо поставили рефлекторе, који нам омогућавају да тренирамо у вечерњим сатима, када фудбалерима, због обавеза, највише и одговара. Без обзира на тренутан положај на табели, током зимске паузе ангажоваћемо 4-5 квалитетна појачања, како би на време почели са стварањем екипе за Сремску лигу“ – рекао нам је Бежановић.

Стефан Бајловић је капитен лидера на табели, а за противничке одбране највећа опасност.

„Пре почетка првенства направили смо корените промене у играчком кадру. Управа и тренер Будимировић направили су одличан посао. Нови играчи су се одлично уклопили са онима, који су остали из претходне такмичарске сезоне. Свима је било јасно шта нам је циљ. Вредно смо тренирали, а на утакмицама смо давали свој максимум. Многи су тврдили да смо просечна екипа. Међутим, брзо смо их разуверили са максималним учинком и посебно убедљивим победама у дерби мечевима. На нама је да поновимо све то и на пролеће. Све заједно са навијачима, који су увек били наш дванаести играч“ – казао је Бајловић.

Тренер шампионске екипе је Живко Будимировић, увек спреман за разговор.

„Хтели смо да Срем вратимо на пут старе славе. Веровао сам да ћемо бити при врху, али, не баш са оваквим учинком. Поред играча који су играли у прошлој сезони, довели смо више младих играча, али и оних афирмисаних, из вишег ранга, који су тиму донели посебан квалитет. Чињеница је да смо у Међуопштинској лиги била екипа која је највише тренирала, што је, у крајњем случају било пресудно“ – изјавио је популарни Буда.

Што се тиче табеле Међуопштинске лиге, све је јасно – Срем и Шумар из Огара, који тренутно заостаје шест бодова, једине су екипе које конкуришу за сам трон.

„Шумар је квалитетнија екипа. Против њих, у Огару, имали смо много среће. Играли смо мало повученије и чекали своју шансу, коју смо на крају и дочекали. У сваком случају, реч је о врло озбиљној екипи, која ће нам до краја првенства бити озбиљан конкурент. Наша предност што имамо меч лопту, играћемо против Шумара на свом терену. Ипак, често говорим својим играчима, с обзиром на вишегодишње искуство, да се првенства често не решавају на дербијима, већ на тзв. малим утакмицама“ искрен је Буда.

Опште је познато да је Срем из Сремских Михаљеваца, пре тачно три деценије, направио велики бум: не само у сремском фудбалу, већ много, много шире. Екипу је водио баш Живко Будимировић. Екипа се тада звала Техноауто Срем и била је прва сениорска екипа коју је Будимировић тренирао.

„У то време окончао сам играчку каријеру, али сам и тренирао омладинце БСК-а из Батајнице. Позвао ме је велики спортски пријатељ Светислав Цвеја Рогић, да покушамо у Сремским Михаљевцима направити екипу, која би требало бити озбиљан ривал клубовима из далеко већих места. Први циљ нам је био да уђемо у ондашњу Сремску лигу. Правили смо сваке године све јачу и јачу екипу, и за четири године смо прешли четири ранга и дошли до Српске лиге – Војводина, где смо играли једну сезону. Потом долази до фузије са румским Словеном. Тих година све је у клубу било организовано на највишем нивоу. Финансијских проблема није било. Играчки кадар је стално освежаван. Као младом тренеру није ми било тешко бити шеф већ доказаним фудбалерима. Прихватили су ме сјајно. Био сам им колега и учили смо једни од других. Рад у Техноауто Срему била ми је велика одскочна даска у тренерској каријери. Водио сам, потом, Сремац из Војке, Русанду из Меленаца, Кнежевац, Срем из Јакова, у неколико наврата БСК из Батајнице. Круна моје каријере било је вођење Биг Бул Бачинаца у Другој лиги. Тренер сам био и у више клубова из пећиначке општине, а са Слободом из Доњег Товарника, пре пар година, имао сам седамнаести улазак у вишу лигу“ – рекао нам је Буда.