Стреличарско удружење “Инстинктивац” из Шимановаца обележило је две године постојања и рада, 25. фебруара, организовањем 3Д стреличарског турнира на терену у Прхову.

Турнир је окупио 81 учесника, укључујући 25 деце, који су се такмичили у различитим стиловима и категоријама на стази дужине два и по километра, специјално прилагођеној по ХДХ-ИАА правилима Међународне стреличарске асоцијације.

“Удружење је имало част да угости такмичаре из 15 различитих клубова и удружења из целе Србије, као и госте из Стреличарског клуба “Ступава” из Словачке, што је догађају дало међународну димензију. Посветили смо велику пажњу не само квалитету такмичења, већ и улози доброг домаћина, што је резултирало високим степеном задовољства међу учесницима. Наравно, догађај није прошао без доделе медаља нашим изузетним такмичарима, који су показали вештину и прецизност” – рекао нам је председник СУ “Инстинктивац” Марко Игњатовић.

Игњатовић се захвалио свим учесницима, гостима и спонзорима који су допринели успеху овог догађаја, међу којима је био и Спортски савез “Развој спортова”, и поручио да Инстинктивац остаје посвећен промоцији стреличарства као спорта и окупљању стреличарских ентузијаста.

Ове године СУ “Инстинктивац” ће бити организатор финала Купа Србије и шесте етапе Централноевропског купа.