Мото клуб „Ортодокс“ из Шимановаца организовао је 26. јуна трећи Меморијални мото скуп у знак сећања на Предрага Гајића, члана клуба трагично настрадалог 9. јула 2017. године.

„Успели смо да после једногодишње паузе, наставимо традицију организовања мото скупа“ – каже Бранко Ђурић, председник МК „Ортодокс“ – „Желели смо да се представимо у набољем светлу, уз помоћ наших пријатеља, истомишљеника, братских клубова од Суботице до Ниша. Посебну драж овом дружењу бајкера дало је учешће мото клубова из Републике Српске, из Кречара и Батковића (код Бијељине). На овом скупу учествовали су и чланови Међународног мото клуба „Ноћни вукови“, који има своје подружнице у више места у Србији и широм света.“

Скуп су подржали пећиначка локална самоуправа, Спортски савез „Развој спортова“, Месна заједница Шимановци и ОШ „Душан Јерковић Уча“, а бајкере су посетили заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, председник Савета МЗ Шимановци Александар Мандић и директор ЈУ „Спортски центар“ Томислав Ћирковић.

„Посебно нам је драго што смо успели да привучемо огроман број заинтересованих мештана не само Шимановаца, већ и околних места, те је школско двориште синоћ било препуно“ – истиче Бранко Ђурић.

Мото скуп је почео дефилеом учесника улицама Шимановаца, уз пратњу припадника МУП-а, а настављен је уобичајеним тркама убрзања на 400 метара и такмичењима у бацању гума, повлачењу конопца, обарању руку у мушкој и женској конкуренцији, а за победнике по категоријама биле су обезбеђене награде.

Уз дружење на мото скупу увек иде и рок музика, за шта су се побринули бендови ДМВ из Доњих Петроваца и Рајфершлус из Београда, као и ДЈ Пекмен из Шимановаца.