Фудбалски клуб Шумар из Огара, члан Међуопштинске лиге – Исток, под светлошћу рефлектора одрадио је прве тренинге на свом игралишту. Незавидан положај на табели после првог дела сезоне, тринаесто место са 13 освојених бодова, приморао је управу клуба да током зимске паузе буде веома активна.

По речима дугогодишњег првотимца, а сада председника клуба, Милана Радојчића пред клубом су јасно прецизирани циљеви.

„Основни задатак је изборити опстанак, а да би га остварили морали смо појачати играчки када. За сада, нови играчи који ће конкурисати за стартну поставу, су: Дане Томић и Александар Ивановић (Јелен, Јеченча), Марко Рајић (Доњи Срем 2015, Пећинци), Никола Рагастовац (Напредак, Попинци), Радивој Драганић (Раднички, Нова Пазова), Мирослав Мартић (Бусије) и Ненад Хаџић (Поштар, Београд). Шумар, као клуб са богатом традицијом, заслужује да се такмичи у Сремској лиги. Зато у наставку првенства морамо изборити опстанак у овом рангу такмичења, а уједно ћемо видети шта екипи још недостаје да би у сезону 2021/2022. ушли са шампионским амбицијама“ – рекао је Радојчић.

Припреме се одвијају под надзором тренера Младенка Петровића. На терену радна атмосфера. Игралиште препуно, искусних, али и младих фудбалера.

Управа клуба и фудбалери свесни су шта их очекује у наставку сезоне, а како нам је рекао Младенко Петровић тренер Шумара, пред клубом је грчевита борба за опстанак, али и стварање окоснице за такмичарску 2021/2022. годину.

„Већи део припрема одрадићемо на нашем игралишту. Захваљујући разумевању Спортског савеза „Развој спортова“, користићемо и Спортску халу у Доњем Товарнику. Припреме ће бити жестоке. На прва два тренинга, одзив је био одличан, а момци који су стигли као појачање се крајње професионално односе према својим обавезама, што може само да радује. Наравно, рад на терену и у Спортској хали, комбиноваћемо са контролним утакмицама. Већ су договорене провере против Напретка из Попинаца, Института из Земуна, а пред почетак пролећног дела првенства, ривал ће нам бити Скела из истоименог места. Остало је још да финализујемо договор за још две пријатељске утакмице. Максимално ћемо се потрудити да што спремније уђемо у пролећни расплет. Што се тиче борбе за сам врх, мислим да ће Срем из Сремских Михаљеваца бити један од највећих кандидата за титулу. Највећи конкуренти биће му Раднички из Ирига, па и Напредак из Жарковаца. Не треба заборавити ни на клубове из наше општине, Сремац из Деча и Граничар из Обрежа, као и на Полет из Нових Каловаца. Нажалост, велика борба за опстанак чека нашу екипу, али и ОФК Брестач. Многи су отписали Каменог из Ашање. Међутим, лопта је округла и требало би мало сачекати“ – изјавио је Петровић.

Зоран Милићевић је капитен Шумара. Међу саиграчима ужива велики углед, практично је први сарадник тренеру Петровићу на тренинзима.

„Сви смо једва дочекали почетак припрема. Већина играча је и током двомесечне паузе била активна, одржавајући кондицију играјући мали фудбал у халама. Појачања се полако уклапају, а оно што нас посебно радује је чињеница да на тренинзима имамо десетак врло младих, бонус играча из места. То нам даје основе да верујемо да фудбал у Огару има будућност и да ћемо тренутну кризу и слабији положај на табели врло брзо превазићи“ – казао је Милићевић.