Сремска фудбалска јавност са великим нестрпљењем очекује утакмице баража за попуну Сремске лиге између Граничара (Кузмин) и Шумара (Огар), који су протеклу сезону били вицешампиони Међуопштинских лига Запад и Исток. Прва утакмица игра се у Кузмину, 12. јуна, а реванш у Огару недељу дана касније.

Члан управе клуба из Огара и први оперативац Шумара Милан Ђокић, рекао нам је да је овај клуб у фудбалском Срему, а и шире, познат по богатој историји.

„Убеђени смо да по свему заслужујемо своје место у самој елити сремског фудбала. И, ево, након десетак година налазимо се пред остварењем сна. Огромним залагањем и великом љубављу према клубу једне младе управе и верних навијача, који из дана у дан показују своју приврженост клубу, дошли смо на два корака до циља. Наравно, свега не би било да није било велике подршке пећиначке локалне самоуправе“ – нагласио је Ђокић.

У минулој сезони – 58 бодова из 24 одигране утакмице, што је свакако учинак за поштовање.

„Свима нама је част и задовољство сарађивати са фудбалерима, неоспорних играчких, али и људских квалитета. Једноставно, постали смо једна породица. Наравно, део те приче су и тренери, који су водили Шумар током сезоне: Никола Цветичанин, Дарко Шућин, Горан Мићић и Синиша Сарић. Због свега наведеног, максимално смо се трудили да инфраструктуру подигнемо на што виши ниво. Рефлектори су постављени са обе стране терена, клупске просторије су реновиране, као и сам терен за игру. Са поносом истичемо нашу „Школу фудбала“, у којој имамо четрдесетак најмлађих играча. Кадети су годинама уназад у самом врху су у својој лиги“ – рекао нам је Ђокић.

Ових дана прича се само о једном – о недељној утакмици баража за попуну Сремске лиге.

„Екипа Граничара у својим редовима има више искусних играча. Они знају да играју овакве утакмице и јасно нам је да неће бити лако. Пред нама су огромни изазови, али, надамо се коначном успеху. Ово је прилика да позовемо навијаче да нам помогну, да нам буду ветар у леђа и наш 12 играч“ – казао је Ђокић.