Поводом Дана општине Пећинци Спортски савез „Развој спортова“ организовао је јуче на помоћним теренима Спортског центра Сувача у Пећинцима турнир у малом фудбалу за школе фудбала са територије наше општине.

Учествовало је близу 120 младих фудбалера годишта 2013/14. и 2011/12. – ШФ „Шумар“ Огар, ШФ „Доњи Срем“ из Пећинаца, ШФ „Хајдук“ из Шимановаца, ШФ „Сремац“ из Деча, ШФ „ОФК Брестач“ и ШФ „Слобода“ из Доњег Товарника.

Учесници турнира били су подељени у две групе по годиштима, а борбеност на терену, спортски дух и љубав према фудбалу, према речима Милана Ђокића, секретара Развоја спортова, показала су сва деца. И управо зато, како је рекао, свим учесницима турнира уручене су медаље, а једино најуспешнији у обе категорије, у своје клубове понели су и пехаре.

У категорији 2013/14. годиште, прво место освојила је екипа ШФ „Доњег Срема“, друго место припало је екипи ШФ „Сремац“, док је треће место освојила екипа ШФ „Слобода“.

У категорији 2011/12. годиште, прво место припало је екипи ШФ „Слобода“, друго место екипи ШФ „Хајдук“ и треће место екипи ШФ „Доњи Срем“.

Организатор је за све учеснике обезбедио и освежење и кроасане.