Спортски савез „Развој спортова“ као и сваке године за Дане општине Пећинци обрадује ученике све три основне школе са територије наше општине организовањем турнира у малом фудбалу. Тако је спортски програм дана општине започео јуче у Спортској хали у Доњем Товарнику, где је снагу и фудбалско умеће одмерило 14 екипа основаца из свих насеља наше општине, с тим да су Карловчић и Сремски Михаљевци играли заједно.

Занимљиве утакмице, јединство на терену и таленат пећиначких основаца обележили су јучерашњи турнир, а најуспешнија је била екипа из Шимановаца, која је у финалу победила екипу из Огара резултатом 3:0. У утакмици за треће место борили су се Попинци и Доњи Товарник, резултат је био 3:3, а након извођења пенала, успешнији су били Попинци који су победили резултатом 3:2.

Резултати: први круг, Ашања – Прхово 1:1, пеналима 4:5, Обреж – Огар 0:2, Купиново – Суботиште 1:1, пеналима 3:2, Деч – Попинци 0:3, Шимановци – Пећинци 8:0, Карловчић – Брестач 0:4 и Доњи Товарник – Сибач 8:0; четвртина финала, Прхово – Огар 0:10, Купиново – Попинци 1:1, пеналима 2:3, Шимановци – Брестач 1:0, Доњи Товарник је био слободан; полуфинале, Доњи Товарник – Огар 0:1 и Попинци – Шимановци 0:2.