Као резултат трогодишњег рада на уређењу фудбалског терена, на стадиону ФК “Камени” у Ашањи 7. фебруара је одиграна прва утакмица под рефлекторима, а председник клуба Марко Мицковић и секретар Петар Нанић сматрају да ће овај датум остати уписан златним словима у историји клуба.

“Након три године великог труда, рада и одрицања остварили смо оно о чему су претходне генерације нашег клуба сањале. Пројекат осветљавања комплетног терена започели смо 2021. године и већ наредне године успели смо да осветлимо једну половину терена. Играчи су већ тада имали оптималне услове за тренинг, али нисмо стали на томе. Крајем 2023. године наш сан је постао јава и терен ФК Камени је засијао пуним сјајем. Постављање рефлектора је финансирала Општина Пећинци, али да бисмо завршили радове помогли су нам многи људи добре воље – навијачи клуба, спонзори и чланови Управног одбора клуба као иницијатори целог пројекта” – каже Мицковић

Гост на пријатељској утакмици у Ашањи био је Фудбалски клуб “БСК” из Батајнице, у којем наступају два доскорашња играча Каменог Јован Вујчић и Младен Вукашиновић. Нанић се захвалио гостима на фер и коректној утакмици и пожелео им пуно среће у наставку сезоне у Међуопштинској лиги Београд.

Иако резултат није био у првом плану играчи су дали све од себе, па је постигнуто чак шест голова, а домаћин је тријумфовао резултатом 4:2 (2:0). Голове за домаћи Камени постигли су Весић и Џановић који се три пута уписао у листу стрелаца, док су код гостију стрелци били Вујчић и Арамбашић.

Мицковић и Нанић су се захвалили свим навијачима и љубитељима фудбала који су присуствовали утакмици и изразили наду да су са ове, за ФК “Камени” историјске утакмице, понели само лепе утиске.