Наш прослављени ватерполиста Вања Удовичић обишао је јуче Срем, а своју посету започео је у општини Пећинци. На фудбалском игралишту Сремца у Дечу Удовичића су дочекали заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, секретар Спортског савеза „Развој спортова“ Милан Ђокић, представници фудбалских клубова, школа фудбала, спортских колектива из пећиначке општине грађани и љубитељи спорта, као и најмлађи полазници Школе фудбала „Сремац“.

Развој спорта и подршка мањим клубовима у сеоским срединама свакако су једни од циљева ове посете, а како је рекао Удовичић, у прилици је да разговара са људима који чине душу и срце спорта у Срему и да види са каквим изазовима се суочавају, али и, како је нагласио, шта је то што у наредном периоду сви заједно можемо да урадимо како би унапредили сваку спортску средину.

„Оно што ме потпуно охрабрује јесу сви ови људи који су унутар тог срца и стуба самог спорта, а то су наши клубови на терену који треба да праве јачу и ширу базу и да од нас чине још бољу спортску заједницу. Данас се више не доводи у питање да ли можемо и да ли постоје могућности. Кроз амбицију и упорност људи који су у свим тим клубовима можемо заједничким снагама да унапредимо положај свих учесника у систему спорта и све деце која чине спорт. Драго ми је да Срем показује значајан напредак кроз све клубове, кроз локалну заједницу и можемо да кажемо да су апсолутно срце сваког клуба деца, тренери и људи који прате овакве спортске колективе“ – изјавио је Удовичић.

Заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић осврнуо се на велику подршку коју спортски колективи и индивидуални спортисти у нашој општини добијају од пећиначке локалне самоуправе и истакао њихову одличну сарадњу са Спортским савезом „Развој спортова“. Он је додао да је посета нашег прослављеног ватерполисте значајна како за све спортске колективе у нашој општини, тако и за најмлађе који тек стасавају на спортским теренима.

„Вања Удовичић је и раније долазио као министар Спорта и омладине и помагао наше клубове. Верујемо да ће и ова његова посета резултовати значајном помоћи нашим клубовима и унапређењу њиховог рада, али и бити додатан подстрек најмлађима” – рекао је Војкић.

Фудбалски клуб Сремац из Деча основан је 1935. године, а тренутно се такмичи у Подручној фудбалској лиги Срема. Ђорђе Вулетић из ФК “Сремац” рекао је да се у клубу заједнички труде да окупе што више деце различитих узраста на терену, као и да је све више девојчица заинтересовано за овај спорт, а узор им је репрезентативка Србије Анђелка Вулетић из Деча која је своје прве фудбалске кораке започела управо у Сремцу.

“Драго ми је да је Вања Удовичић изабрао баш наш клуб да га посети, што се посебно види на лицима наше деце. Циљ нам је да ову децу окупљамо, да их буде што више, да их склонимо са улице, а без велике помоћи пећиначке локалне самоуправе тешко да бисмо успели овако добро да функционишемо. Оволико деце на терену је наша заједничка победа” – казао је Вулетић.

Након дружења и разговора са најмлађим фудбалерима Сремца, Удовичић је током разговора са представницима спортских колектива изнео могућности за помоћ и сарадњу, а представницима ФК “Сремац” уручио је спортску опрему и лопте.