Кошаркашки клуб „Срем Баскет“ из Пећинаца, који се са млађим категоријама такмичи са вршњацима на нивоу Срема, током протекле сезоне, која је епидемије корона вируса прекинута 16. марта, имао је две такмичарске екипе – пионире (У 15) и млађе пионире (У 13), са којима је остварио запажене резултате.

Тренинзи су настављени чим су се створили услови за то, а своје пребогато кошаркашко искуство, стечено вишегодишњом професионалном каријером, тренер Срем баскета Живко Мисирача са великим успехом преноси на најмлађе, већ годинама и, како каже, уз несебичну подршку свих значајних актера у нашој општини.

„Иако је фудбал „спорт број један“ у свету, па и код нас, у нашој општини од самог мог почетка рада са децом велику подршку пружа нам Спортски савез „Развој спортова“ и пећиначка локална самоуправа, што умногоме олакшава рад. Све бољи резултати које постижемо са децом, долазе као круна заједничког доброг рада. Као и сваке године, и ове године у августу идемо на припреме. За сада, тренирамо и чекамо коначне одлуке надлежних органа у вези прекинуте такмичарске сезоне“ – истакао је Мисирача.

Он, такође, додаје да је све више деце у нашој општини заинтересовано за овај спорт, као и да је доста младих играча, који су прве кошаркашке кораке направили управо у пећиначком клубу.

„Драго ми је да су деца заволела кошарку на прави начин, а многи од њих сада играју у Партизану или Црвеној звезди и тако на најбољи начин представљају и нашу општину. Лав Цветковић је сада на универзитету у САД. Најпре је из нашег клуба прешао у Партизан. Играо је успешно ову сезону у Америци и био други стрелац до прекида. Његов брат Сегеј је у зимском прелазном року из Партизана прешао у Раднички са Црвеног крста. И он би, ако буде све у реду, требало да оде у Америку. Теодора Ивановић је чланица ЖКК „Црвена звезда“, где игра и за пионирке и за кадеткиње. Репрезентативка је Србије у пионирској конкуренцији. Тамара Грађин је у пиониркама Црвене звезде, а нека наша деца, која су тренирала кошарку, постала су кошаркашке судије“ – рекао је Мисирача, и додао да је поносан на сву децу коју тренира и коју је тренирао, јер су, како каже, пре свега израсли у вредне и поштене људе.