Иако сви клубови из пећиначке општине нису на летњем одмору, може се донети генерална оцена: такмичарска 2020/2021. година била је веома успешна. Пећиначка општина, за сада, дала је четири првака, који ће се од следеће јесени такмичити у вишем рангу. Хајдук 1932 из Шимановаца, као првак Општинске лиге Пећинци нови члан је Међуопштинске лиге Срем – група Исток. Сремац из Деча је шампион МОЛ Срем – Исток и биће нови сремсколигаш. Као најбоља екипа у Другој лиги ветерана, у најелитније такмичење у конкуренцији ветерана – Првој лиги, од наредне јесени, такмичиће се Хајдук из Шимановаца. Ова екипа је већ шесту годину у конкуренцији клубова из Београда и околине.

Поред чињенице да је дао три шампионске екипе, учинак фудбала из пећиначке општине може бити још успешнији. Пред Доњим Сремом 2015, вицешампионом Сремске лиге, су утакмице баража за попуну Војвођанске лиге – Југ са ТСК-ом из Темерина, другопласираним тимом из Новосадске лиге. Надлежни органи ФС Војводине треба ових дана да прецизирају датуме, када ће се играти утакмице ових клубова. Ако буде спортске среће, могуће је да пећиначка општина у такмичарској 2021/2022. години има два представника у Војвођанској лиги – Југ: Слободу из Доњег Товарника и пећиначки Доњи Срем 2015.

Коначно, прилику за напредовање имаће и кадети Фудбалског клуба Шумар из Огара. Наиме, млади фудбалери Шумара су шампиони Кадетске лиге ФС Пећинци – Инђија – Стара Пазова. Подручни фудбалски савез Срема требало би да ускоро одреде датум и место организовања тријагоналног турнира, где би, поред Шумара, учествовали Јединство из Платичева (првак кадетске лиге ФС Рума – Ириг) и Фрушкогорац из Манђелоса (ФС Шид – Сремска Митровица). Победник тријагоналног турнира, од следеће јесени биће у конкуренцији клубова Пионирско – кадетске ПФС Срем лиге.

Током наредног викенда, званично ће бити активан само ФК Сремац из Деча. У недељу, 13. јуна, од 17.30, у Дечу се игра ревијална утакмица између Сремца, шампиона МОЛ Срем – Исток и репрезентације лиге. Том приликом, званичници Подручног савеза, представницима клуба уручиће пехар намењен најбољој екипи.