Најбољи спортисти, спортски радници и колективи у нашој општини окупиће се и ове године у Спортској хали у Доњем Товарнику на додели Годишње спортске награде Спортског савеза “Развој спортова”.

Свечаност доделе Годишње спортске награде за 2022. годину биће одржана данас, а како нам је рекао секретар Развоја спортова Милан Ђокић, биће то прилика да се по девети пут награде најуспешнији појединци и колективи који су дали свој допринос развоју спорта у општини Пећинци током протекле године, чиме су на најбољи начин репрезентовали своју општину на такмичењима широм земље.

„И ове године награђујемо појединце и колективе у јуниорској и сениорској категорији, спортске раднике и школе које су постигле најбоље резултате на такмичењима за прошлу годину. Такође, уручићемо и плакете институцијама без којих не би било могуће организовати, како школска, тако и остала такмичења, а велику захвалност дугујемо и пећиначкој локалној самоуправи на подршци и разумевању“ – изјавио је Ђокић.

Он је додао да ће и ове године, као и свих претходних, свим члановима пећиначког Развоја спортова, свим основним и средњој школи, као и предшколској установи бити уручена спортска опрема и реквизити као поклон пећиначке локалне самоуправе.

Спортски савез „Развој спортова“ броји 40 клубова чланова и око 2.000 регистрованих спортиста, а на свечаности доделе Годишње спортске награде за 2022. годину, окупиће се најбољи од најбољих из света спорта из наше општине. Покровитељ манифестације је Општина Пећинци.