Члан Међопштинске лиге Срем – група Исток, ФК „Сремац“ из Деча, започео је са припрема за наставак првенства, које ће, по свему судећи, бити изузетно занимљиво. За прва два места, која директно или кроз бараж воде у Сремску лигу, конкурише шест екипа. Међу њима је и Сремац из Деча, који за лидером, Сремом из Сремских Михаљеваца, заостаје четири бода, а челници клуба тврде да је заостатак надокнадив.

Током зимске паузе, људи који воде Фудбалски клуб Сремац били су веома активни, а по речима Владимира Стојковића, председника клуба, играчки кадар је појачан са десетак нових имена.

„С обзиром на велике амбиције, морамо имати и адекватну екипу. Појачања би требало да буду: Душан Саџак (Купиново), Младен Мајсторовић (Камени, Ашања), Милан и Марко Марчета (Борац, Прогар), Владимир Стојковић (Јединство, Штитар), Божидар Илић (Моштаница), Предраг Тадић (Будућност, Добановци), Слободан Тадић (Срем, Сремски Михаљевци) и као слободни играчи Божидар Петровић и Богдан Богићевић. Поносни смо што ће за први тим конкурисати и талендовани кадет Вељко Ерор“ – рекао је Стојковић.

Он, такође, додаје да део имиџа сваког добро организованог спортског колектива чине омладинска школа, као и одговарајућа инфраструктура.

„Наша Школа фудбала је једна од највећих у нашој општини. И у њој предстоје неке кадровске промене, како би се рад са преко 50 полазника наставио са несмањеним интезитетом. Што се тиче инфраструктурних радова, планирамо да ускоро завршимо све послове око сређивања клупских просторија“ – додао је Стојковић.

Пред тренером Данијелом Жутићем и његовим изабраницима је огроман изазов.

„До 5. фебруара имаћемо аеробне тренинге. Прва контролна утакмица заказана је против Сремца из Добринаца, а дан касније у Штитату, против Јединства. После четири радна дана, следи провера против Јединства из Руме (14. фебруар). Још три тренинга, па 20. фебруара пријатељска утакмица против румске Фрушке горе, а већ следећег дана и против Напретка (Попинци). Затим ћемо полако ући у завршни део припрема, а последњег дана фебруара играмо против комшија из Шимановаца, Хајдука 1932“ – казао је Жутић.