У спортској хали у Доњем Товарнику 17. априла одржан је ВИИ Куп Пећинаца у теквондоу. Организатор манифестације, која је окупила преко сто такмичара старости од четири до четрнаест година из Сремске Митровице, Руме, Инђије, Ирига, Зрењанина и Пећинаца, био је Таквондо клуб „Змај“ из Пећинаца, уз подршку Спортског савеза „Развој спотова“ и под покровитељствопм Пећиначке локалне самоуправе.

Куп је, у присуству генералног секретара Теквондо асоцијације Србије Зорана Ћендића, свечано отворила председница пећиначке општине Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом изјавила да је ово први пут да општина Пећинци, захваљујући новоизграђеној спортској хали, има одговарајуће услове за организацију оваквог такмичења. „Сада, када имамо један овако леп простор, трудићемо се да надокнадимо све што смо раније пропустили“ – рекла је прва жена пећиначке општине.

Учесници су се такмичили у извођењу ножних техника, а победници су били сви, јер је организатор обезбедио медаљу и диплому за сваког учесника и пехаре за све екипе. Разлог томе је што, по речима тренера Теквондо клуба „Змај“ Борислава Крстића, примаран није био резултат „већ окупљање што већег броја деце, како би са скупа била послата јасна порука о томе колико је значајно да се деца од најранијег узраста баве спортом“. Организатор је специјалним плакетама за допринос развоју овог спорта наградио и Општину Пећинци и Спортски савез „Развој Спортова“.