И ове године, за најмлађе љубитеље кошарке, од 8 до 17 година, пећиначки Кошаркашки клуб „Срем баскет“, под покровитељством Спорског савеза „Развој спортова“, организује јубиларни десети Викенд под кошевима.

Ова својеврсна ревија кошарке биће одржана 21. и 22. септембра у Спортској хали у Доњем Товарнику и окупиће децу из целе Србије, а како нам је рекао тренер КК Срем Баскета Живко Мисирача, циљ ове манифестације је промоција кошарке у нашој општини, првенствено код деце.

„Током викенда, деца ће се дружити са својим вршњацима, али и тренирајући и играти контролне утакмице. Првог дана, 21. септембра, у госте на долазе деца пионирског узраста 2005. и 2006. годишта и то из КК Беовука 72 (Београд), КК Стара Пазова и КК Срем Баскет, КК Крис Крос (Панчево). Другог дана, под кошевима ће бити млађи пионири (2007. и 2008. годиште) – КК Железничар Стар Баскет (Инђија), Словен (Рума), и КК Срем Баскет, КК Врчин. У паузи између такмичења, организоваћемо такмичење у шутирању „тројки“. По троје деце из сваке екипе шутираће по 15 лопти на кош, са удаљености од 6,75 м. Учесник са највише поена биће награђен пехаром. Такође и ове године ће се неко од познатих кошаркаша или тренера дружити са децом, управо због популаризације овог спорта. До сада су нам гости били: Драгољуб Видачић, Младен Шекуларац, Горан Николић, Драган Вишњевац, Петар Родић, Владимир Кузмановић“ – рекао је Мисирача.