Стреличарско удружење „Инстинктивац“ из Шимановаца је први рођендан прославило организовањем првог пријатељског 3Д турнира у стреличарству. Како нам је објаснио председник Удружења Марко Игњатовић, 3Д је дисциплина симулације лова луком и стрелом, у којој се као мете користе макете животиња у природној величини и у што природнијем окружењу.

На турниру који је одржан 26. фебруара је наступило 40 стреличара из шест стреличарских удружења, а Игњатовић каже да је изузетно задовољан и одзивом такмичара и приказаном вештином руковања луком и стрелом.

„С обзиром да је ово прво такмичење које је наше удружење организовало више смо него задовољни одзивом такмичара, а посебно ми је драго што су и такмичари били задовољни организацијом турнира. Приликом организовања такмичења смо имали подршку Спортског савеза „Развој спортова“ и Општине Пећинци, што нам је у многоме олакшало посао, а велику подршку нам је пружило и Стреличарско удружење „Витезови-С“ из Ваљева које нам је уступило мете“ – рекао нам је Игњатовић.

Турнир је одржан на фудбалском стадиону у Прхову, а на стази дугој 1,2 километра, која се пружала око фудбалског терена и кроз терен за ловачку шицару, било је распоређено 15 мета.

На крају, како и приличи рођенданском слављу, послужена је торта, а најуспешнијима су уручене медаље, плакете и захвалнице.