Дечаци и девојчице узраста од 7 до 10 година са територије пећиначке општине у недељу су били у прилици да на помоћном терену Спортског центра Сувача у Пећинцима опробају своје фудбалске вештине у оквиру Отворене забавне школе фудбала, коју четврти пут у нашој општини организује Спортски савез “Развој спортова” уз подршку Данске и Норвешке владе у сарадњи са УНХЦР-ом.

На шест станица, полигона, око 100 деце вежбало је, уз учење и забаву, заједно са тренерима и асистентима, а како нам је рекао Синиша Ђокић председник Спортског савеза, ове године је било доста пријављених девојчица.

“Драго ми је да видим све више деце на спортским теренима, јер то је један од наших примарних циљева – заинтересовати децу за спорт и повести их путем здравог начина живота, а посебно ми је драго што је доста девојчица заинтересовано за фудбал и бављењем спортом. Пројекат Отворена забавна школа фудбала реализује се у свим земљама бивше Југославије, а тренери су у прилици да сарађују и посећују семинаре међусобно, тако да на тај начин размењују и искуства” – рекао је Ђокић.