Одбојкашки клуб Младост 07 из Пећинаца на најлепши начин „заокружује“ 2019. годину – јуче је у спортској хали у Доњем Товарнику одржан други Новогодишњи турнир у одбојци.

„Пре годину дана, сасвим спонтано, организовали смо први турнир – каже Бојан Алексов, тренер Младости 07 – „И овог пута смо позвали наше велике спортске пријатеље ЖОК Инђију. Овај турнир смо замислили да буде, пре свега, дружење, у новогодишњиј атмосфери, али да има и такмичарски карактер. Оно што је најважније: сви ће играти и сви ће освојити медаље. Игра се мини одбојка (4 на 4), истовремено на четири мреже. Укупно има 22 екипе, са око стотинак такмичарки. Због неизбежне смене генерација, ове године наш клуб се није званично такмичио. После чувене генерације 1999. сада су стасали неки нови клинци, В и ВИ разред, које ћемо следеће године укључити у лигашка такмичења. Као никада до сада, имао преко 40 девојчица, од И до ВИ разреда, с којима радимо.“

Тренер инђијских одбојкашица Саша Бандић каже да је организацијом овогодишњег турнира проширена сарадња два клуба.

„Испуњавамо оно што смо обећали прошле године. За разлику од прошле године, овог пута је турнир масовнији. Само смо ми довели око 60 младих одбојкаша. Три најталентовани одбојкашице из Пећинаца играле су током ове године за нас у лигашком такмичењу, што је још један од облика сарадње. У сваком случају, драго нам је што је све више учесника и што смо ми део ове приче“ – изјавио је Бандић.

Спортски савез „Развој спортова“ у потпуности је стао иза ове занимљиве спортске манифестације.

„Одбојкашки клуб Младост 07 из Пећинаца, као и прошле године, имао је част да својим турниром заокружи „спортску годину“ у нашој општини. Ово је једно од најмасовнијих такмичења у 2019. години и као такво заслужило је пуну подршку. Разлог више за то је чињеница да се све више девојчица укључује у овај спорт“ – оценио је председник „Развоја спортова“ Синиша Ђокић.