Прва група ученика, основаца и средњошколаца, који од недеље бораве на бесплатном наградном летовању у Херцег Новом, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“, а под покровитељством Општине Пећинци, лепо и сунчано време проводе углавном на плажи и спортским теренима.

Како нам је рекао Милан Ђокић, секретар Развоја спортова, сва деца су добро, а с обзиром да су ученици награђени како за постигнут успех, тако и за постигнуте резултате из школског спорта, терени за мали фудбал, кошарку, као и за одбојку у води су увек пуни.

Он додаје, да поред тога, осмех деце све говори као и добро дружење које се види на сваком кораку, што је, како је рекао, најважније.

„Све су ово добра деца, добри ђаци и спортисти, тако да ми никада и немамо проблема. Најважније је да су сва деца здрава и задовољна, да се друже, а ми ћемо се потрудити да им омогућимо и излет на плажу Жањице и шетњу по старом граду која је увек инспиративна и занимљива за децу. Спортски центар Игало нам је уступио два сата за терене за тенис, кошарку, фудбал и одбојку на песку, тако да ћемо данас искористити дан за спорт“ – рекао нам је Ђокић.