У фази припрема за наставак фудбалске сезоне два клуба из пећиначке општине добила су подршку Фудбалског савеза Србије. Фудбалским клубовима „Напредак“ из Попинаца и „Срем“ из Сремских Михаљеваца стигла је новчана донација ФСС која ће, слажу се у управама оба клуба, олакшати клубовима функционисање у наставку сезоне.

По речима Бошка Петровића, спортског директора ФК „Напредак“, сваки вид донације и помоћи несумнјиво много значи у функционисању клуба, које је отежано због ситуације са корона вирусом.

„Донација Фудбалског савеза Србије биће утрошена на побољшање услова за тренинг и за наставак улагања у инфраструктуру стадиона. Наравно, Фудбалски клуб Напредак се срдачно захваљује ФСС, али и матичном Спортском савезу „Развоју спортова“ на указаном поверењу и помоћи. Подрудићемо се да све оправдамо резултатима на терену“ – каже Петровић.

Захвалност Фудбалском савезу Србије изразио је и Стевица Чубрилов, спортски директор ФК „Срем“.

„Донација ФСС ће нам у многоме помоћи у унапређењу инфратсруктуре стадиона. Део средстава биће искоришћен занабавку кућица за резервне играче, а остатакза постављање рефлектора, како бисмо максимално осветлили једну половину терена. Осветљавање терена ће много помоћи, како сениорском погону, тако и млађим селекцијама у организовању тренинга у касним послеподневним сатима, због обавеза играча на послу и у школи“ – изјавио је Чубрилов.