Мото клуб „Ортодокс“ из Шимановаца, на најлепши начин започео је званичне активности у 2020. години – уз дружење. У сали Дома културе у Шимановцима, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, синоћ је одржан мото скуп, а били су присутни љубитељи мотоцикала из двадесетак клубова из Србије, Републике Српске, Словеније и Мађарске.

Поред бројних бајкера и гостију, мото журци присуствовали су и Зоран Војкић, заменик председника општине Пећинци, Томислав Ћирковић, директор ЈС „Спортски центар“ и Александар Мандић, председник Савета месне заједнице Шимановци.

„Драго нам је да скупови, које организује шимановачки мото клуб, постају традиција. МК Ортодокс је члан нашег Спортског савеза, одлично ради на популаризацији овог спорта и као такав заслужује нашу пажњу и помоћ. Овакве манифестације не популаришу само спорт, већ и локалну заједницу на прави начин. Мора се признати да бајкери нису били до сада превише популарни у овим срединама, те су оваква дружења један од начина да се подигне општа свест. У крајњем случају, спортска удружења би требало да се стално друже, такмиче и међу собом размењују искуства, јер је то најбољи начин да се изборе за место које им припада“ – истакао је Зоран Војкић.

По речима Горана Грујића, члана председништва МК Ортодокс, у питању је прво дружење у зимским месецима, које на неки начин најављује почетак нових активности.

„Претходне две године, мото скупови су организовани током лета, тачније 28. јуна, у част и сећање на нашег трагично настрадалог члана Пеђе Гајића. Та дружења су имала и хуманитарни, али и спортски карактер, пошто су организована такмичења у тркама „један на један“ на 40 метара, бацања гуме, пуж вожње и обарања руку. Организовањем ове журке, жели смо да на најбољи начин, са пријатељима, уђемо у нову годину“ – рекао је Грујић.

Уз неизбежну рок и поп музику, за шта је био задужен ВИС „Рајфешлус“ из Београда, и барене кобасице, бајкери су се дружили до добоко у ноћ.